Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Azaz nyolc lábú.
Ez nem más, mint a polip görög neve.
Miről híres a polip? Eddig csak a mitológiában, irodalomban,
és persze a mediterrán konyhában volt kedvelt élőlény. Van egy Oscar díjas
polip is! Itt megnézhető! Az elmúlt hetekben viszont a csalhatatlan jóslásáról
is tanúbizonyságot tett! A Foci Vb győztes "megmondója" egyébként egy
nagyon finom tengeri csemegének is az alapja. Az biztos, hogy a szóban forgó "jós
polipot" nem fogjuk az asztalunkon látni, hogy jóízűen elfogyasszuk, de
társait, akik talán nincsenek megáldva ilyen tehetséggel, vagy eddig nem tudták
megmutatni azt, azokat igen. A polip elkészítése egyszerű, bár az előkészítését
nem javaslom gyenge idegzetűeknek megnézni! Ugyanis kifogás után a sziklához
kell csapkodni sokszor, így ölik meg, és izmait puhítják, lazítják el. Ezután
egy kis napoztatás vár rájuk, és már készülhet is az ízletes, egészséges
tengeri csemege.
Egy recept a sok közül:
Sült fokhagymás polip
» 80 dkg polip
» só, egész bors
» egy citrom leve
» 2 dl száraz fehérbor
» babérlevél
» 1 vöröshagyma
» pár gerezd fokhagyma
» kevés olaj
Fogunk egy lábost, beletesszük a sót, borsot, babérlevelet, citromlevet,
néhány szelet hagymát és a polipot, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük.
Miután kihűlt a lében, kiszedjük, és roston pirosra sütjük.
Sütés közben a fokhagymás fehérborral locsoljuk, kenegetjük.
Végül ízlés szerint valamilyen salátával kínáljuk
Jó étvágyat!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Korfu konyhája - hogy megnyald a tíz ujjad!
Magyarokat vertek görögök Olaszországban
Rodosz, amikor éjszakai arcát mutatja
Jamas!