Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jorgos közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jorgos vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ön szerint mi az a horiatiki?
Egyik barátom Kálmi kérdezte tőlem, eszik-e, vagy isszák azt
a "horiatiki"-t?
Mosolyogtam, mert tudtam, hogy többször evett már olyat, és ízlett is neki!
Eszik. válaszoltam.
Tényleg?
Az, az utánozhatatlan görög saláta!
Itthon is minden beszerezhető hozzá, csak az a hagyma.....,
azt nem tudok szerezni, mert az eredeti görög, az olyan fehér, és édes.
Ja kérlek.....
Az igazság az, hogy rendkívül egészséges, főleg a meleg, mediterrán vidéken a
parasztsaláta,
(mert hogy a "horiatiki" jelentése "paraszt").
Az a sok, nyers zöldség a bőségesen meglocsolt,
hidegen sajtolt mélyzöld olívaolajjal, és persze a feta sajttal.
Görög barátaim a sajtot összemorzsolják, és a végén, a tányér aljából, finom
friss kenyérrel kitunkolják,
a fűszeres olajból.
Az egészet pedig lekísérik egy kis száraz fehérborral. Esetleg asyrtiko-val.
Ez egy Santorini bor, de erről majd egy kicsit később mesélek.....
Jorgos
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Oktapodi
Frappé
Magyarokat vertek görögök Olaszországban
Rodosz, amikor éjszakai arcát mutatja